Blog

Hoe probiotica een rol spelen bij de behandeling van eczeem?

Probiotics for eczema treatment

Inhoudsopgave

 • Rol van microben bij eczeem
 • Wat is prebiotica?
 • Wat zijn symbiotica?
 • Hoe werkt Prebiotica?
 • Probiotica en eczeem
 • Probiotisch rijk voedsel om te overwegen
 • Prebiotica helpen probiotica
 • Conclusie

Eczeem is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door een dikke, schilferige, rode, ontstoken huid met een jeukende uitslag. De aandoening treft alleen al meer dan 31 miljoen Amerikanen en in totaal tot 3% van de wereldbevolking, en er is nog steeds geen exact bekende oorzaak. Onderzoekers zijn echter tot de conclusie gekomen dat dit het gevolg is van de combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Bovendien is ook gebleken dat de microben die op onze huid leven, beter bekend als het huidmicrobioom, ook een cruciale rol spelen bij het ontwikkelen van deze eczeemaandoening, ook bekend als atopische dermatitis. Wetenschappers in onderzoeken richtten zich ook op een bepaald gen genaamd Filaggrin, dat indirect verantwoordelijk is voor het ontstaan van eczeem. Dit bevestigt dat eczeem verband houdt met de genen en, hoewel noodzakelijk, kan worden doorgegeven aan de volgende generatie. In principe bestaat er voor eczeem geen volledig bekend geneesmiddel. Maar het kan onder controle worden gehouden door een strikte zorgroutine te volgen en een register bij te houden van de dingen en activiteiten die men doet om de opflakkeringen van het eczeem te voorkomen. men moet zijn eczeem actief beheren door een strikt zorgroutineplan te volgen.

Heeft u een zorgroutineplan opgesteld? Laat ons u helpen uw zorgplan te beheren op een manier die effectief is voor uw eczeembehandeling

Wat de levenskwaliteit van een persoon beïnvloedt, kan het zijn dat een gewone eczeempatiënt gemiddeld 30 minuten tot een paar uur per dag nodig heeft om voor zijn matige tot ernstige eczeem te zorgen. Dit kan bestaan uit bevochtiging, het aanbrengen van zalven/steroïden, natte doekjes, een bleekbad dat de luchtvochtigheid in de kamer controleert, enz.

Als er een verband bestaat tussen microbioom en eczeem, dan zou er zeker een verband moeten zijn tussen eczeem en probiotica, toch…???

Laten we begrijpen of, wat en hoe probiotica een rol kunnen spelen bij de behandeling van eczeem…

Rol van microben bij eczeem

Ondanks hun microscopische grootte spelen bacteriën een cruciale rol bij eczeem en in de algehele gezondheid van de huid. Om probiotica te begrijpen, moet je eerst weten dat ons lichaam biljoenen goede en slechte bacteriën bevat. Het grootste deel ervan is aanwezig in onze darmen en het deel dat onze huid koloniseert, staat gezamenlijk bekend als het huidmicrobioom. Huidmicrobiomen beïnvloeden de huidbarrière door ecologische factoren te controleren, zoals vochtigheid, temperatuur, pH en lipidengehalte. Deze veranderingen kunnen de disfunctie van de huidbarrière verergeren. Ze worden in verband gebracht met afwijkingen in de functies van met de huidbarrière geassocieerde genen die een structureel eiwit produceren dat nodig is om een buitenste beschermende laag van de huid te vormen. Eerdere studies hebben aangetoond dat de microbe Staphylococcus aureus vatbaarheid creëert voor het ontwikkelen van atopische dermatitis en direct verband houdt met eczeemaanvallen.

Vaak beschouwen veel mensen bacteriën en andere micro-organismen als schadelijke ‘ziektekiemen’, maar veel ervan zijn feitelijk nuttig. Er zijn bepaalde bacteriën die helpen bij het bestrijden van dit probleem, in gewone woorden, ze worden ook wel goede bacteriën genoemd, die de mens ten goede komen. Bij de behandeling of behandeling van eczeem komt een hele reeks zaken kijken. Bij het zorgplan ontstaat ook het idee van probiotica. Maar zal het echt een significant verschil maken in de reis naar de behandeling van eczeem? Ondanks de vele werken en programma’s van verschillende onderzoekers en wetenschappers op het gebied van het gebruik van probiotica om eczeem te behandelen, is de respons of de informatie ter ondersteuning van het effect van probiotica slechts een beetje duidelijk. Wat zijn probiotica?

Nu het aantal gevallen van eczeem toeneemt en er een volledige genezing bestaat, wordt er altijd gezocht naar alternatieve behandelmethoden. In dat geval neemt het gebruik van probiotica als behandelmethode voor de behandeling van atopische dermatitis de komende dagen toe. Probiotica zijn niets anders dan levende micro-organismen, ook wel goede bacteriën genoemd, die bedoeld zijn om gezondheidsvoordelen te hebben wanneer ze worden geconsumeerd of op het lichaam worden aangebracht. Sommige helpen bij het verteren van voedsel, andere vernietigen ziekteverwekkende cellen en andere produceren vitamines. Veel van de micro-organismen in probiotische producten zijn hetzelfde als of vergelijkbaar met micro-organismen die van nature in ons lichaam leven. De meest voorkomende voedingsmiddelen met probiotica zijn yoghurt en andere gefermenteerde voedingsmiddelen.

Wat zijn prebiotica?

Prebiotica zijn niet-verteerbare voedingscomponenten die selectief de groei of activiteit van nuttige micro-organismen bevorderen. Ze fungeren als voedsel voor de menselijke microflora en worden gebruikt met de bedoeling de balans van goede bacteriën te verbeteren.

Wat zijn symbiotica?

Synbiotica, zoals de naam doet vermoeden, verwijst naar voedselingrediënten of voedingssupplementen die probiotica en prebiotica combineren in een vorm van synergie. De handeling door de groei van pathogene bacteriën te remmen en de groei van nuttige organismen te bevorderen.

Hoe werken probiotica?

Probiotica werken door een gezond evenwicht tussen goede bacteriën in het menselijk lichaam te behouden. Wanneer een persoon ziek wordt of een infectie krijgt, neemt het aantal slechte of schadelijke bacteriën in het lichaam toe, wat verontrustend is. Probiotica herstellen het evenwicht door deze schadelijke bacteriën te bestrijden en het immuunsysteem in het lichaam te ondersteunen, zodat het het doden en de invasie van schadelijke bacteriën in het lichaam kan voorkomen. Naast het bestrijden van de slechte bacteriën helpen ze ook bij de spijsvertering, afbraak en opname van medicijnen, enz., Ze maken medicijnen en andere. Probiotica helpen ook om ontstekingen te verlichten. Wanneer eczeem nauw verband houdt met huidontsteking. De probiotische sprays kunnen rechtstreeks op de aangetaste huid worden aangebracht. Omdat chronische ontstekingen echter meestal systemisch zijn, is het ook belangrijk om ontstekingen van binnenuit aan te pakken. Dit betekent dat ook het eten van probiotisch voedsel of het nemen van een kwaliteitssupplement kan helpen bij het bestrijden van chronische ontstekingen.

Probiotica en eczeem

Probiotica kunnen een belangrijke waardetoevoeging zijn in de aanpak van de eczeembehandeling. Er zijn verschillende perspectieven waarin dit kleine organisme, dat met het blote oog niet waarneembaar is, nuttig kan zijn om de symptomen van eczeem te beteugelen.

 1. Er wordt nu al geruime tijd vermoed dat eczeem verband houdt met het Leaky Gut Syndroom, dat wordt veroorzaakt door de toename van de ruimte tussen nauwe kruispunten. De darmflora speelt een cruciale rol bij het handhaven van het decorum van de tight kruispunten. In dit geval kunnen probiotica een booster zijn bij het verbeteren van de populatie van goede bacteriën bij het handhaven van de balans van het darmmicrobioom, waardoor de algehele conditie wordt verbeterd, waardoor het een gezonde darm wordt.
 2. Wanneer het eczeem ernstig is, wordt het individu onderworpen aan een flinke dosis antibiotica; het is bekend dat deze antibiotica ook de goede bacteriën beschadigen. Een goed supplement met probiotica kan helpen de kracht van het goede microbioom te herwinnen, wat ons lichaam ten goede komt bij verschillende goede taken. Op deze manier helpt de inname van probiotica om de microflora in ons lichaam in evenwicht te houden, terwijl ernstige eczeeminfecties met antibiotica worden behandeld.
 3. Er zijn talloze klinische onderzoeken uitgevoerd met verschillende probiotische stammen vanwege hun vermogen om de levens van mensen die aan eczeem lijden te helpen verbeteren. Een bepaalde probioticastam is nuttig gebleken bij het subsidiëren van eczeemsymptomen bij individuen. Er zijn klinische onderzoeken uitgevoerd met Lactobacillus rhamnosus HN001 om het effect ervan op eczeem te bestuderen. In een onderzoek onder ongeveer 298 vrouwen en hun baby’s leverde toediening van 6 miljard CFU L. rhamnosus HN001 aan baby’s vanaf de geboorte tot 6 maanden een significante verbetering in hun leven op.
 4. Op de met eczeem geïnfecteerde huid worden lotions aangebracht die bestaan ​​uit het specifieke microbioom (probiotica). Een plaatselijke lotion met S. epidermis- en S. hominis-stammen om hun effecten op patiënten met atopische dermatitis te testen, is ontwikkeld door Dr. Gallo’s en team. Toepassing van deze lotion op vrijwilligers die aan eczeem leden, gaf binnen 24 uur het verdwijnen van S. aureus (die verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van de buitenste beschermende laag van de huid). Dezelfde lotion zonder deze microben bleef bij de patiënten ineffectief.
 5. Het sproeien van een wateroplossing met probiotica bleek gunstig bij het beheersen van de eczeemsymptomen. “In een bevinding uit een onderzoek onder leiding van Anthony S. Fauci, M.D., suggereert directeur NIAID dat R. mucosa-therapie sommige kinderen kan helpen verlichten van zowel de last van eczeemsymptomen als de noodzaak van dagelijkse behandeling.” Gedurende 12 weken werd tweemaal per week een oplossing met levend R. Mucosa op het aangetaste deel van de huid van kinderen met eczeem gespoten. 17 van de 20 kinderen die aan het onderzoek deelnamen, ondervonden na de behandeling een verbetering van meer dan 50% in de ernst van het eczeem. Er trad verbetering op op alle behandelde huidplaatsen, waardoor de symptomen zoals jeuk en huiduitslag verminderden.
 6. Tegenwoordig winnen topische preparaten die probiotica bevatten aan populariteit vanwege hun rol in de huidverzorging. Deze producten zijn zonder recept verkrijgbaar, aangezien alle momenteel beschikbare probiotische producten door de Amerikaanse FDA als cosmetica worden beschouwd. Daarom zijn deze producten te vinden in schoonheids- en cosmeticawinkels, salons, spa’s, enz.

Probiotisch rijk voedsel om te overwegen

Als het om probiotica gaat, moet je met bepaalde dingen rekening houden, omdat specifieke stammen van organismen bekend staan om het verbeteren van specifieke functies in het lichaam. Het is belangrijk om advies in te winnen bij uw arts voordat u voor een bepaald probioticum gaat en de dosering ervan anders dan die welke van nature in de vorm van voedsel verkrijgbaar zijn.

· Zoek naar het supplement dat ook prebiotica of een symbiotisch product bevat

· Zoek naar de potentie en CFU (kolonievormende eenheid) minstens 10 miljard (raadpleeg arts)

· Kies degene met een uitgebalanceerde soort en een bekend merk om het risico te vermijden

· Het is beter om meer dan één of meerdere soorten (5-6) van onze kleine vriendjes te hebben

· Zoek naar allergeenvrije probiotica die vrij zijn van de inhoud zoals GMO of andere triggers die opflakkeringen kunnen veroorzaken

· Zoek naar een beter verpakt probioticum dat mogelijk niet kwetsbaar is voor omgevingsinvloeden en houdbaar is.

· Het selecteren van de juiste probiotica vergt wellicht weinig experimenteren, omdat verschillende lichamen verschillend reageren op dezelfde probiotica

Van de probioticasoorten zijn Lactobacillus en Bifidobacterium de meest voorkomende supplementen en ze hebben hun eigen voordelen. Ze worden doorgaans aangetroffen in yoghurt, gefermenteerde producten en andere zuivelproducten.

Veel voorkomende voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica zijn van nature:

 • Yoghurt
 • Karnemelk
 • Kefir
 • Zuurkool
 • Kimchi
 • Gefermenteerde augurken
 • Donkere chocolade
 • Komboecha
 • Miso Soep
 • Rauwe kaas
 • appelcider azijn
 • Tempeh
 • Gekweekte groenten
 • Kwarkjes
 • Prebiotica helpen probiotica

Naast probiotica zoals besproken is het goed om voedingsmiddelen te consumeren die mogelijk een inhoud hebben die als prebiotica werkt. Ze bevorderen de toename van goede bacteriën in de darmen, helpen bij verschillende spijsverteringsproblemen en versterken zelfs je immuunsysteem, waaronder:

 • Cichoreiwortel
 • Lijnzaad
 • Gerst
 • Haver
 • Knoflook
 • Rauwe ui
 • Banaan
 • Rauwe paardebloemgroenten
 • Rauwe prei
 • Asperges
 • Appels
 • Konjac-wortels
 • Cacao
 • Jacon wortel
 • Zeewier
 • Tarwezemelen

Conclusie

De behandeling van eczeem heeft nieuwe niveaus bereikt met nieuwe behandelmethoden en producten/medicijnen die worden gebruikt om eczeem te behandelen. Omdat het genezen van eczeem een erg lange reis lijkt te zijn. Wat probiotica bij de behandeling van eczeem betreft, is er interessant onderzoek geweest dat bewijs toont van het potentieel van het gebruik van probiotica bij de behandeling van eczeem.

Probiotica kunnen gunstig zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Bovendien is er geen bewijs gevonden dat probioticasupplementen de eczeemsymptomen of de huidaandoening kunnen verergeren. Studies hebben de positieve effecten van probiotica op het aanzienlijk verminderen van de incidentie van eczeem aangetoond. Hoewel er een aantal andere bewezen voordelen zijn voor de consumptie van probiotische bacteriën, gericht op een verbeterde immuunfunctie en spijsvertering. Dus zelfs als je zegt dat het geen voordeel oplevert voor eczeem, is het zeker wel gunstig voor je lichaam in andere functies.

Het is dus altijd een goede gewoonte om probiotisch voedsel in uw maaltijden op te nemen. Een gemakkelijke manier om te beginnen kan zijn door simpelweg probiotisch voedsel in uw dieet op te nemen, zoals yoghurt en karnemelk. Als u echter probiotica als supplement overweegt en voor bepaalde probiotische producten of een bepaalde soort wilt kiezen, is het de moeite waard om met uw zorgverlener te praten.

Referenties

· https://www.optibacprobiotics.com/professionals/latest-research/general-health/do-probiotics-help-with-eczema

· Wickens K, Barthow C, Mitchell EA, et al. Effects of Lactobacillus rhamnosus HN001 in early life on the cumulative prevalence of allergic disease to 11 years. Pediatr Allergy Immunol. 2018;29(8):808-814. doi:10.1111/pai.12982

· https://www.nih.gov/news-events/news-releases/probiotic-skin-therapy-improves-eczema-children-nih-study-suggests

· https://www.niams.nih.gov/newsroom/spotlight-on-research/role-microbiota-eczema-findings-suggest-striking-right-balance-keeps

· https://www.contemporarypediatrics.com/pediatric-dermatology/microbiome-based-therapy-eczema-horizon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *