Blog

Kun je een tatoeage krijgen als je eczeem hebt?

Can a Tattoo affect eczema

Inhoudsopgave

 • Invoering
 • Kan een tatoeage eczeem beïnvloeden?
 • Risico op het krijgen van een tatoeage als u eczeem heeft
 • Bestaat er een speciale inkt voor de gevoelige huid?
 • Genezing en onderhoud van tatoeages
 • Dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een tattoo-artiest

Invoering

Tatoeages kunnen een briljante manier zijn om te pronken met je stijl of om jezelf een nieuwe look te geven, maar als je eczeem hebt, kan dat een zorg zijn. Kun je ondanks je huidaandoening een tatoeage krijgen en waar moet je aan denken voordat je een tattoo laat zetten?

Of je nu op zoek bent naar tattooshops in NYC waar er een aantal ongelooflijke opties zijn, of je bevindt je op een afgelegen locatie, neem nooit genoegen met minder dan een geweldige tattooshop, aangezien deze inkt de rest van je leven bij je moet blijven. leven.

Kan een tatoeage eczeem beïnvloeden?

Een tatoeage brengt altijd een reactie met zich mee, vooral als je er niet goed voor zorgt. Dus hoewel iedereen die een tatoeage krijgt erover moet nadenken, is het zeker waar dat mensen met eczeem meer aandacht hebben. Uw huid is gevoeliger voor een reactie dan de meerderheid van de mensen die geen bestaande huidaandoeningen hebben. Een tatoeage laten zetten met eczeem is soms riskant.

Er moet ook gezegd worden dat je zeker een tatoeage kunt krijgen als je eczeem hebt en er zijn zoveel voorbeelden van mensen die geïnkt zijn en daarna weer helemaal in orde zijn, zelfs met deze huidaandoening. Een tatoeage laten zetten met eczeem is soms riskant.

En als je eczeemlittekens hebt, maar je denkt dat het laten inkleuren een heel goede manier zou kunnen zijn om ze te verbergen, dan kun je voor een verrassing komen te staan. Gevoelige plekken met littekens kun je vaak het beste vermijden, omdat je hierdoor meer opflakkeringen kunt krijgen.

Eczeem en tatoeages kunnen een reactie op de huid veroorzaken en u moet contact opnemen met een dermatoloog voordat u tatoeages krijgt.

Zijn er risico’s verbonden aan het laten zetten van een tatoeage als je eczeem hebt?

Het kan helpen om de risico’s van het krijgen van een tatoeage met eczeem net zo te beschouwen als die van iemand anders die een tatoeage krijgt, maar dan extremer. De werkelijke soorten problemen die u kunt ervaren, zijn dezelfde als die van iedereen die geïnfecteerd raakt, maar het is waarschijnlijker en vaak ernstiger als u een reeds bestaande aandoening heeft.

Het laten zetten van een tatoeage met eczeem brengt het onderstaande risico met zich mee.

Risico’s zijn onder meer:

 • Dit wil je niet laten gebeuren en het is essentieel dat je een goede hygiëne in acht neemt om de plek in de best mogelijke conditie te houden.
 • Opflakkeringen. Uw eczeem kan alleen maar erger worden, waardoor het roder en zeker vervelender wordt. Het kan zijn dat je daardoor veel gaat krabben.
 • Dit kan worden veroorzaakt op plekken waar u eczeem heeft gehad en vervolgens besluit een tatoeage te laten zetten.
 • Allergische reacties. Sommige inkt kan een reactie veroorzaken, en hoewel het niet gebruikelijk is, is het zeker mogelijk.
 • Open wonden en littekens. Als uw eczeem ervoor zorgt dat het langer duurt voordat uw tatoeage geneest, kunt u merken dat u littekens krijgt die veel langer duren dan bij andere mensen die hun inkt krijgen.

Houd er ook rekening mee dat als u huidlaesies heeft die zijn ontstaan als gevolg van uw huidaandoening of van eerdere opflakkeringen, u op dit moment geen tatoeage zou moeten krijgen. Het kan de moeite waard zijn om te wachten totdat uw huid is hersteld. in een betere staat.

Bestaat er speciale inkt voor de gevoelige huid?

Er zijn inkten die vriendelijker zijn voor de gevoelige huid en de huid met aandoeningen zoals eczeem-tatoeages. Wanneer je een tattoo-consult hebt of online chat met je tattoo-artiest, probeer dit dan met hen te bespreken. Het kan zijn dat zij dit specifiek moeten zoeken, maar het is de moeite waard als je een tatoeage gaat krijgen en u bang bent dat de inkt bepaalde delen van uw lichaam kan irriteren.

Genezing en onderhoud van de nieuwe tatoeage

Dus hoe verzorg je de tatoeage als je hem eenmaal hebt? Tatoeages zijn de eerste paar weken in feite gewoon wonden, omdat de naalden sporen in de huid maken en de gewenste kleur binnenin achterlaten.

De wond doet pijn, maar je moet er ook goed voor zorgen om te voorkomen dat hij uitdroogt of geïnfecteerd raakt. Als u eczeem heeft, is dit nog belangrijker.

De eerste verzorging wordt gedaan door de tatoeëerder die je naar huis stuurt met een verband eromheen en een mooie schone wond. Ze zullen u vertellen hoe lang u het verband moet laten zitten.

Je tatoeage moet worden gereinigd met een natte doek, maar niet volledig in water worden geplaatst, zoals in de badkuip. Je kunt ook zalven krijgen, maar zorg ervoor dat het goede tatoeagezalven zijn en geen zalven die ervoor zorgen dat de wond niet snel geneest.

Na 3-4 dagen zalf kun je bepaalde soorten vochtinbrengende crèmes gebruiken, zolang deze geen irriterende ingrediënten bevatten. Dit zorgt ervoor dat de tatoeage vochtig blijft en niet te veel korstvorming veroorzaakt.

Als u het gevoel heeft dat u complicaties krijgt, kunt u naar de arts gaan. Zij kunnen u mogelijk andere zalven geven. Er zijn ook veel mensen die denken dat een havermoutbad de ideale manier is om de jeuk te verlichten die je waarschijnlijk de eerste week gaat ervaren.

Men moet bovenstaande voorzorgsmaatregelen nemen als ze eczeem en tatoeages hebben.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een tattoo-artiest

Het kunnen vinden van een betrouwbare tattooshop is een groot deel van de strijd. Het beste is iemand die ervaring heeft en gevoeligere inkten kan gebruiken, of je simpelweg beter kan adviseren over de verzorging van je tatoeage.

Bovendien moet je weten dat je van hun stijl houdt en dat ze je waarschijnlijk het type inkt zullen bieden dat je wilt. Daarom kijken we naar portfolio’s voordat we er uiteindelijk voor kiezen om met een tattoo-artiest in zee te gaan.

Als je eczeem hebt, moet je een betere artiest kiezen, omdat de tatoeage op eczeem een opflakkering veroorzaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *